018 10 24 556
kontakt@brfhagen.se
Vaksalagatan 22, Uppsala
Sverige

Välj rätt område

Att köpa ett hem: Välj rätt område

Oavsett om du köper ett hus som en investering, en livsstilsuppgradering eller rentav båda är det ett av de viktigaste besluten du kommer att göra på mycket lång tid framför (sannolikt). Husets läge kommer att vara avgörande för inte bara det framtida värdet av din investering, men också många aspekter av din vardag. Här är några faktorer som du bör överväga vård villigt när man väljer en plats.

Livsstil
Partiet i det land du väljer att bo i kommer att ha en stor inverkan på din livsstil. Särskilt om du vill bo i ditt hem för en lång tid, fatta därför ditt beslut med hänsyn tageb till de faktorer som är viktigast för dig, som de genomsnittliga bostadspriserna i området, arbetstillfällen inom ditt område, närhet till nära och kära och klimatet.

Ort vs. Förort vs. landsbygd
Den inställning du väljer i på orten du väljer kommer att påverka bädd av lugn och ro du har, låt storlek (om du är att köpa ett hus), primära och sekundära utbildningsalternativ för dina barn, närhet till shopping, nöjen, medicinsk tjänster och allt annat som du kanske vill ha eller behöver, och mer.

Område och grannar
Inom varje given ort kan olika stadsdelar ha väldigt olika egenskaper. Du vill välja den som är på lagom avstånd  från allt du behöver och passar din livsstil och personlighet – en plats där du känner dig bekväm och där du kommer överens med dina grannar (jobbiga grannar är faktiskt ett väldigt vanligt problem). Du kommer också vill försöka bo nära de platser du besöker ofta, som livsmedelsbutiker, ditt jobb (om du planerar två hålla det jobbet långsiktiga), och, om du har barn, de skolor du vill bekväma två Delta .

Skola och barnomsorg
Om du planerar att skaffa barn eller redan har barn, är skolorna i området en väldigt viktig faktor. Att bo i e ett område med bra kommunala skolor är viktigt för många som inte har möjlighet eller vill skicka sina barn till privata skolor. Och även om du inte har barn kan det fortfarande vara en god idé att välja ett område med bra skolor eftersom nästa köpare när du en gång ska sälja huset kanske har barn och är redo att betala mer om de finns i närheten.  Bra skolor kan alltså öka värdet på din fastighet och göra den till en fantastisk investering.

Närhet till arbete
Längden på din dagliga pendlande kan ha en betydande inverkan på din disponibla inkomst, livskvalitet och hur mycket tid du får spendera hemma med din familj. Hur lång tid av en pendlande kan du stå ut med? Planerar att stanna på ditt nuvarande jobb på lång sikt eller förväntar du dig att byta jobb inom en snar framtid? Om du planerar att bo på ditt nuvarande jobb, hur nära att arbeta vill du bo? Om du planerar att byta jobb, vad är arbetsutsikterna i eller i närheten av det område där du vill leva?

Säkerhet
För de flesta människor, är säkerhet en topp Behandling. Du kommer ofta att betala mindre för att leva i ett område med högre brott, men om du måste leva i rädsla eller om du en dag bli ett offer, kommer ingen prisrabatt vara värt besväret. Det april också be hårdare två resellable yourhome eller få ett bra pris för det om du beslutar att sälja.

Närhet till vänner och familj
Det bästa hem april inte känner sig mycket folklig om du bor för långt bort från dina vänner och familj två se themselve på en regelbunden basis. På industriföreträdare, kan yourfriends och familj hamna flytta någon gång, så se till att detta är inte det enda skälet för att välja en plats.

Närhet till fritidsaktiviteter
Vad tycker du om att göra i din fritid? Om du har årskort för ett visst idrottslag, marsch du inte vill leva för långt från scenen. Om du älskar att gå ut och äta, kanske du inte vara glad att leva någonstans med några restauranger. På industriföreträdare, om din favorit sak två göra är att stanna hemma, kan du ha fler alternativ tillgängliga för dig när det gäller denna aspekt av Välja plats.